Знімаємо лак розумно

Стильний образ складається з безлічі деталей. Серед його головних атрибутів — доглянуті руки з акуратним манікюром. Щоб процес зняття лаку не зіпсував зовнішній вигляд і стан нігтьової пластини, спробуємо розібратися в плюсах і мінусах сучасної продукції для видалення манікюрного покриття.

Більшість дівчат мало замислюється над тим, яку рідину для зняття лаку використовувати. Але, якщо не приділити належної уваги цьому питанню, можна серйозно пошкодити нігті. Процедура зняття звичайного лаку небезпечна, а видалення гелю-лаку — навіть травматичне. Будь-які агресивні рідини містять шкідливі компоненти, що руйнують нігтьову пластину, тому вибирати продукцію потрібно уважно.

Форми випуску

Сучасні засоби для зняття лаку випускаються у формі рідини, гелю й крему.

Найбільш популярні рідини, оскільки вони прості в застосуванні й дієві. Мають попит флакони зі спонжами, що зручні в дорозі й на роботі. Але у них є недолік: якщо не користуватися засобом регулярно, губка підсихає та стає непридатною до використання.

Гель зручний тим, що не протікає, тому флакончик можна носити з собою в сумочці. До того ж пляшка оснащена дозатором, що допомагає економно використовувати засіб.

Власницям чутливої шкіри підійде крем для зняття лаку. Він діє м’яко, одночасно доглядаючи за нігтьовою пластиною й кутикулою, оскільки містить рослинні екстракти, зволожувальні та пом’якшувальні компоненти.

З ацетоном чи без?

Попри широкий асортимент засобів, принцип дії у них однаковий і базується на хімічному розчиненні лакового покриття.

Найефективнішим компонентом є ацетон, що з поставленим завданням впорається швидко, а коштує недорого. Але ацетон має кілька суттєвих недоліків: їдкий запах, травматичність для нігтя та канцерогенність. Якщо часто користуватися засобами на основі ацетону, можна дуже пересушити нігтики, і вони стануть крихкими й почнуть розшаровуватися.

Нині виробники пропонують безліч засобів «без ацетону». У цих продуктах використовуються інші розчинники: ізопропіловий спирт, аміл- або етилацетат, всілякі гліколі й метилетилкетон (МЕК). Останній від ацетону відрізняється тільки відсутністю різкого запаху, а в іншому він так само небезпечний для нігтя. Інші засоби менш травматичні, але діють повільніше. Хоча, коли йдеться про здоров’я, можна потерпіти на хвилину довше.

Що стосується додаткових компонентів (мінеральних речовин, рослинних олій, вітамінів), які виробники іноді додають у продукцію, їх наявність у складі помітної користі не несе. Запам’ятайте: безпечних засобів для видалення манікюру не існує! Будь-який з них руйнує нігтьову пластину, а доглядальні компоненти лише пом’якшують негативний вплив розчинника.

Вибираючи засіб для зняття лаку, звертайте увагу на склад. Надавайте перевагу продукції без ацетону та метилетилкетону, збагаченій вітамінами й іншими корисними речовинами. Регулярно робіть ванночки та маски для рук і нігтів, користуйтеся спеціальними кремами для кутикули — і ваш манікюр буде бездоганним.

Поділись


Новини партнерів