Як правильно вибрати парфуми?

Аромат – це візитна картка образу. Від нього залежить буквально все: настрій, зовнішній вигляд, сприйняття інших людей. Важливо знати, як правильно вибрати парфуми. Одного разу купивши той самий флакончик на сайті https://sharmbeauty.ua/, ви можете стати дівчиною, за якою тягнеться невловимий шлейф шарму, а чоловіки обертаються вслід.

Історія створення парфуму налічує сотні років, але повноправною господинею продукту все ж варто визнати Францію. Першими інгредієнтами були троянди, жасмин, фіалка, іланг-іланг і лаванда, пізніше додалися кориця і мускус.

Сьогодні різноманіттю ароматів немає рівних – парфумери зосереджені на тому, як підкреслити індивідуальність власниці шлейфу.

Давайте розглянемо склад продуктів та знайдемо основні способи пошуку жіночих парфумів.

Як вибрати парфумерію за складом

Наприклад, квіткові і трав’яні ноти будуть гідно оцінюватися, східні викличуть ласкаві почуття, а ось різкі, цитрусові розбудять тигра навіть у найлагіднішій істоті (краще не ризикувати і не обійматися). За аналогією, ви також будете сприйматися людьми, тільки спектр чутливості оточуючих глибоко впливає на емоції: можна викликати неприязнь, підняти настрій або розбудити любовні почуття, просто проходячи повз.

Велике значення несе концентрація. Важливо не тільки правильно підібрати собі парфуми, але і визначитися з їхнім вмістом.

Кожен флакончик має індивідуальний склад із зазначенням співвідношення парфумерної композиції і спирту.

Виходячи з даної градації, можна виділити кілька варіантів косметичних засобів:

  • Парфумерний концентрат – 100% олійна основа. Використовується для створення різних композицій. Деякі, особливо вдалі аромати можна використовувати кожен день. Шлейф тримається на шкірі від 3 до 4 діб.
  • Парфуми (perfume) – від 30 до 50% олії. Яскравий запах присутній протягом декількох годин, а потім з’являється легкий шлейф.
  • Парфумерна вода (eau de parfum) – вміст олії зазвичай не перевищує 20%, тому тримається він не більше 8 годин. Великий плюс у тому, що можна освіжати власний аромат кілька разів на день, не втративши в ціні.
  • Туалетна вода (eau de toilette) – 7-10% олії в складі дозволяють використовувати флакончик навіть в сильну спеку. Запах не буде дратувати, здасться легким і привабливим. Можна сміливо підібрати туалетну воду для себе, з якою захочеться проводити експерименти.
  • Дезодорант (deo parfum) – тут міститься всього лише 1-3% олії, а це означає, що улюблені запахи можуть супроводжувати вас навіть в простому догляді за тілом. Умілі парфумери поєднують дезодорант з парфумами, створюючи неповторну композицію.

Однак вміст масел не може відповісти на питання, як підібрати аромат для себе так, щоб він точно підкреслив характер і вдачу. Тут потрібно покладатися на їх загальновизнані види. Давайте розглянемо докладніше.

Як знайти свій аромат парфумів: три кращих способи

Найкращий варіант для дівчини – кілька флаконів на всі випадки життя. Вибирати потрібно з розумом: на роботу один варіант, інший для побачень і посиденьок в кафе, третій для особливих випадків, а четвертий – для спорту і прогулянок.

Один секрет – більше 75% парфумів містять олію жасмину і троянди. Однак це не говорить про особливості парфумів, вони всі різні. Відзначайте для себе нові, цікаві ноти, які не часто можна зустріти в складі. Саме вони стануть вашою візитною карткою.

4 звичних типи

Існує проста теорія, згідно з якою всі аромати діляться всього лише на чотири типи. Якщо ви хочете дізнатися, як правильно вибрати парфуми для себе, звертайте увагу на їх характер.

Свіжа зелень

Ці запахи нагадають вам свіжозрізану траву, огірок, листя, лугові рослини. Їх вибирають сильні та цілеспрямовані жінки. Відчувається яскраво, але не різко. Підходить для використання в денні години, для роботи і повсякденних справ.

Фруктові і квіткові ноти

Грайливий, пристрасний запах, який захоплює, дозволяє жінці перебувати в гарному настрої. Спостерігається дивовижна схожість з ароматами улюблених фруктів і квітів. Такі парфуми є універсальними: підходять і для офісу, і для відпустки, і для побачень.

Деревний аромат

Такі парфуми вважаються теплими, тонкими. Шлейф створюється за допомогою олії сандалу, амбри, кедра. Він романтичний, м’який. Підходить для створення затишку навколо і романтичних натур.

Східні прянощі

Пряний запах – це солодкувате поєднання деревних і квіткових нот. Відчуваються відтінки орхідеї, апельсина, спецій, мускусу, ванілі. Використовувати східні духи краще ввечері. Підходить такий парфум тільки серйозним дамам, оригінальним натурам і чуттєвим леді.

Традиційна класифікація парфумерії

Щоб зрозуміти, як вибрати свій аромат парфумів, можна скористатися розширеною теорією, яка розділяє парфумерну продукцію на шість груп. За допомогою даної класифікації вам не доведеться напружено думати, розглядаючи флакончики. Ви будете точно знати, як шукати.

Рослинні

Дана категорія в точності повторює характеристику свіжої зелені з вищеописаної характеристики. Однак сюди приєднуються аромати весняних квітів, трав і овочів. Характерними представниками групи є: Chanel №19, Gucci Envy, Lancome Climat.

Східні

Це ваніль, сандал, мускус, кориця. Вони таємничі, чарівні, глибокі. Найпопулярнішими вважаються D & G The One, Chanel Allure, Dior Dune. До сучасних парфумів, які визнаються легкими, але відносяться до східної категорії можна віднести Versace Crystal Noir, а до квітково-пряних – Givenchy Organza.

Альдегідні

Такі аромати створені штучно, вони не часто схожі з природними маслами. Вони чисті, хвилюючі, витончені. До альдегідів парфумери додають натуральні запахи, створюючи унікальну концепцію в одну мить. Характерні духи: Lanvin Arpege, Chanel №5 і №22 з м’яким шлейфом пудри.

Квіткові

Легковажні і романтичні запахи викликають посмішку, піднімають настрій, а також підходять до використання в будь-який час року, вранці і ввечері. Єдина особливість – складно визначити відповідний букет, який точно підійде вам і сподобається оточуючим. На щастя, парфумери пропонують тисячі варіантів, серед яких є класичні: J’adore і Poison від Christian Dior, Nina Ricci Nina, L’eau par Kenzo, Hugo Boss Deep Red.

Шипри

Деревні духи з нотками моху і лісової кори сприймаються легко і тепло. Чудовий шлейф і непередаваний шарм дозволяє жінці розкритися, бути ніжною і щирою. Яскраві представники категорії: Chanel Chance, Lancome Magie Noire, Aramis Aramis.

Анімалістичні

Характеризуються хорошою стійкістю, чуттєвістю. Найголовніший інгредієнт таких парфумів – мускус. Слово часто присутнє в назві парфумів (Kilian Musk Oud, Montale Roses Musk і т.д.). Яскравими представниками є: Cacharel Noa, CK Contradiction, Kenzo Amour.

Як підібрати собі парфум по нотах?

Найбільш цікавий спосіб вибору, який дозволяє знайти найкращий варіант в лічені хвилини – можливість підібрати парфуми по нотах. Саме вони визначають стійкість, характер і звучання аромату. Ноти можна умовно поділити наступним чином:

Верхні (головні)

Вони відчуваються відразу ж після розпилення парфумів, але тривають всього кілька хвилин. Не варто лякатися різких головних нот, вони залишають чудовий післясмак.

Середні (серцеві)

Це основа аромату, що виходить з верхніх нот, вона набагато м’якша, ніжніша, спокійніша. Серцеві ноти тримаються протягом 2-5 годин, обвиваючи вас невидимою аурою.

Базові (шлейфові)

Заключний акорд – базові ноти. Саме вони визначають шлейф, за яким захочеться слідувати. Аромат протягом довгих годин буде супроводжувати вас, тому варто поставитися до його вибору з повагою і усією ретельністю.

Поділись


Новини партнерів