Вчені назвали серйозний привід відмовитися від дружніх відносин з колишнім

За даними дослідження Оклендського університету, звичка дружити з колишніми коханцями може бути симптомом дечого жахливого …

Це завжди проблема, коли розлучаєшся з коханою людиною: в який статус його тепер перевести – близького друга або зовсім чужу людину? Дослідження, опубліковане в журналі «Personality and Individual Differences» показує, що ті чи інші відносини з колишнім можуть бути тестом на психопатію.

Психопат – це людина, яка страждає від тріади психічних розладів: нарцисизму, садизму і макіавеллізму. Крім цих трьох речей, психопат ще відрізняється повною відсутністю співпереживання, він все робить або заради власної вигоди, або заради розваги.

 

Вчені з Оклендського університету вивчили особистості 861 людини, перевіривши їх психічний стан і довідавшись історію їхніх стосунків з колишніми коханцями. Люди з «темними» рисами психіки набагато частіше повідомляли про своє бажання підтримувати дружні зв’язки з колишніми коханцями.

Передбачається, що психопати схильні дружити з колишніми партнерами, тому що навіть після розриву відносин вони як і раніше можуть з їх допомогою отримувати корисливий доступ до таких ресурсів, як інформація, гроші і секс.

 

Психопати відрізняються чарівністю і легко маніпулюють чуйними людьми – вони можуть легко грати їх почуттями, погано поводитися з ними, але всякий раз утримувати колишнього партнера від остаточного розриву будь-яких відносин. Грубо кажучи, психопати відносяться до своїх партнерів як крокодили до м’яса – сховав під скелею і поплив по своїх справах, а коли захотілося – повернувся і відкусив шматок.

Якщо у тебе залишилися дружні зв’язки з колишнім партнером, то це ще не означає, що ти психопатка. Але якщо ти бачиш людину, у якого прекрасні дружні відносини з усіма колишніми коханцями, то від неї краще триматися на певній дистанції.

Джерело

Поділись


Новини партнерів