Виходять м’які, пишні та ніжні пиріжечки.
Це дуже простий і швидкий рецепт тіста для пиріжків, бо замішується тісто на кефірі, а не на дріжджах. Бездріжджове тісто на кефірі для пиріжків готується швидко і не потрібно чекати, коли воно підійде, можна відразу приступати до випічки. Тому про улюблену начинку для пиріжків потрібно подбати заздалегідь.
Мабуть, навряд чи знайдеться людина, яка б не любила домашні смажені пиріжки, з пилу, з жару, з хрусткою скоринкою! Ароматні смажені пиріжки, гарячі, та ще з улюбленою начинкою — це ж дуже смачно, хоча і не зовсім корисно для здоров’я! Але іноді дуже хочеться, чому б не побалувати себе і близьких?
Смажені пиріжки за цим рецептом виходять м’які, пишні, ніжні, навіть якщо на наступний день будете розігрівати їх в мікрохвильовці.
Бездріжджове тісто для пиріжків на кефірі
Інгредієнти:
- Кефір — 500 мл;
- Борошно — 7 гранованих склянок або 700 грамів (плюс-мінус 50 г);
- Яйця — 1 шт;
- Олія — 2 ст. л;
- Цукор — 1-2 ст. л;
- Сода харчова — 2 ч. л. без гірки;
- Сіль — 0,5-1 ч. л.
Із запропонованої кількості продуктів виходить приблизно 1,3 кг тіста. Якщо цього багато, рецепт можна змінити, зменшивши інгредієнти.
Секрети вдалого тіста:
- Всі продукти повинні бути теплими або кімнатної температури, тобто необхідно заздалегідь дістати кефір і яйця з холодильника або розігріти їх, опустивши ненадовго в теплу (не гарячу!) воду.
- Важливо не переборщити з борошном, щоб тісто для пиріжків вийшло м’яким.
- Ретельне замішування тіста дуже важливо. Для цього досить не полінуватися і місити тісто до тих пір, поки воно не перестане бути липким.
Приготування тесту на кефірі для смажених пиріжків
Тісто для пиріжків будемо готувати в глибокій чашці. Всі інгредієнти, зазначені в рецепті, крім борошна, перемішуємо в чашці за допомогою міксера або лопатки.
Потім просіваємо і додаємо борошно, але не все відразу, а потроху, перемішуємо лопаткою, потім руками. Головне — не дати більше борошна, бо витрати борошна в рецептурі іноді можуть бути трохи менші або навпаки, трохи більші, все залежить від особливості борошна.
Ретельно замішуємо м’яке тісто, поки воно не перестане липнути до рук. Тепер готове тісто прибираємо в пакет, даємо полежати 10 хвилин, поки готуємо начинку. Тісто для пиріжків готове, можна приступати до випічки.
Бездріжджове тісто для пиріжків на кефірі підходить і для пирогів, з нього виходять відмінні пончики, біляші та прості коржі. Смачного!