Ви любите запіканки? Це ситні і економні страви. Моя запіканка з капусти готується з фаршем, овочами і яйцями і не в духовці, а на сковороді. Робиться воно просто, і їм можна нагодувати всю сім’ю.
У цій запіканці містяться продукти, які є вдома практично у всіх. Так що ваші сімейні залишаться задоволені.
Складові
Для приготування запіканки нам знадобиться:
- по 150 грам ріпчастої цибулі та моркви,
- 400 грам білокачанної капусти (можна молодої),
- пачка м’ясного фаршу (будь-якого, близько 250 грам),
- 7 яєць,
- столова ложка томатної пасти,
- кілька стебел петрушки,
- рослинна олія,
- трохи приправи хмелі-сунелі,
- сіль і перець.
Як приготувати капустяну запіканку з фаршем
Візьміть велику сковороду, нагрійте її, додайте ложку рослинної олії і обсмажте фарш.
Тим часом наріжте кільцями цибулю. Морквину натріть на крупній тертці. Капусту наріжте на дерев’яній дошці. Всі подрібнені овочі додайте до фаршу.
До цього часу частина рідини з нього повинна вже випаруватися. Овочі повинні тушкуватися приблизно 8 хвилин. Якщо рідина занадто сильно випаровується, додавайте по ложці води. Можна плеснути трохи сухого білого вина. Тушкуйте до повного приготування овочів.
Потім додайте томатну пасту і спеції. Перемішайте і тушкуйте ще близько 2 хвилин.
Яйця збийте з сіллю і перцем. Потім можна завершити запіканку двома способами. Яйця додаються в сковороду зверху овочів з фаршем. Накрийте сковороду кришкою. Нехай вона стоїть на маленькому вогні близько чверті години.
Другий спосіб більш корисний. В цьому випадку у вас вийде справжня запіканка. Помістіть сковороду з фаршем і овочами в попередньо розігріту духовку і тримайте там теж приблизно 15 хвилин. Якщо хочете більш святкові варіанти, посипте запіканку тертим твердим сиром. Тоді вийде смачна рум’яна скоринка. Подавати запіканку потрібно гарячою, прикрасивши зверху петрушкою.