В умовах карантину можна зайнятися випічкою десертів. Так ви і справу для себе цікаву знайдете, і порадуєте незвичайними ласощами своїх домашніх. Пропоную вам спробувати приготувати шоколадне тістечко. Найцікавіше, що для цього не потрібно ні борошна, ні крохмалю. Готую я його для своїх ласунів дуже часто.
Список продуктів
Нам знадобиться лише:
- Шоколад – 280 м Найкраще взяти темний і без різних наповнювачів і добавок.
- Цукор – 150 г.
- Какао-порошок – одна-дві столові ложки.
- Вершкове масло – 55 г.
- Яйця курячі – три штуки.
- Вода – три склянки.
- Сіль – чверть чайної ложки.
Рецепт приготування
Як вже написано вище, готувати даний десерт ми будемо без борошна. Не переживайте з цього приводу! Тістечко вийде дуже смачним і без звичного інгредієнта для випічки. В першу чергу нам необхідно включити духову шафу, щоб вона розігрілася.
Далі включаємо плиту. Наливаємо у велику каструлю воду і ставимо її на плиту. Воду необхідно закип’ятити. Беремо тарілку або невелику каструлю. Розламуємо в неї шоколад і додаємо необхідну кількість вершкового масла. Ставимо дуже акуратно ємність зверху на каструлю з водою. Кипляча вода буде нагрівати шоколад і масло, тому він почне плавитися. Що нам і потрібно. Час від часу масу помішувати. Додаємо до неї цукор. Все перемішуємо до отримання однорідної маси і прибираємо з вогню.
Беремо невелику каструлю і розбиваємо в неї яйця. Міксером збиваємо все до стану піни.
Додаємо невелику кількість солі і какао-порошок. Акуратно розмішуємо. Не варто використовувати міксер на високій швидкості. Для цього краще використовувати найнижчу швидкість. Викладіть шоколадно-вершкову масу в яєчну суміш.
Все обережно перемішуємо. Деко застеляємо пергаментним папером і виливаємо отриману масу. Розрівнюємо її лопаткою або ложкою. Ставимо в духовку на 20-25 хвилин. Коли дістанемо, потрібно буде акуратно розрізати на однакові частини.
Смачного!