Кожного року роблю цю заправку. Кладу її в усі перші страви, гарніри, м’ясо, рибу, та туди, куди душа забажає. Колір у супчика стає барвистим, а запах свіжий та смачний.
Готується все дуже просто, заправки виходить багато – з однієї порції 4-х-літрова каструля.
Складові:
- Цибуля – 1 кг
- Морква – 1 кг
- Перець болгарський (бажано різних кольорів) – 1 кг
- Помідори – 1 кг
- Багато зелені, я зазвичай кладу петрушку і кріп. Іншу зелень заморожую окремо.
Приготування:
Нехай вас не бентежить наявність помідорів, вони при заморожуванні стають трохи іншими, але смак дають чудовий. Все потрібно нарізати соломкою і кубиками.
Моркву пропускаю через комбайн, на середній тертці (майже як на корейську моркву виходить, але можна терти як хочете), перець ріжу соломкою. Помідори і цибулю ріжу середніми і дрібними кубиками.
Зелень просто дрібно ріжу. Все перемішую. Складаю в звичайні поліетиленові пакети і скручую “ковбаски” (так зручніше потім відламувати стільки, скільки вам потрібно).
Цього року заморожувала в пакетиках для сніданків, вони невеликі – 15 Х 20, якраз вистачає або на 1 або на 2 рази заправити страву. Можна заморожувати і в пластикових контейнерах, але з них потім не дуже зручно витягувати порції і, що не менш важливо – вони набагато більше займають місця в морозилці.
Важливо!
Використовую цю заправку, коли все вже готове. Якщо це перша страва, то кладу заморожені овочі, чекаю коли закипить і відразу ж вимикаю. А якщо друга, то кладу заправку, перемішую і через пару хвилин вимикаю газ.
Ще роблю окремо зелень, просто заморожую в пакетах-ковбасках. Нарізаю, складаю в пакет і кладу в морозилку, потім ця “ковбаска” буде легко розламуватися якщо треба.