Мої гості не відводять погляду від страви до тих пір, поки вся ця смакота не зникне з тарілки.
Складові:
✓ скумбрія
✓ рослинна олія
✓ гриби
✓ ріпчаста цибуля
✓ лимон
✓ фольга
Противники фольги можуть використовувати папір для випічки і пакет для запікання, але це не дуже зручно.
Рецепт приготування
1. Для того щоб надрізати спинку, я користуюся тонким помідоровим ножем. Але можна звичайним гострим!
2. Надрізаю спинку від голови до хвоста. І акуратно відділяю м’якоть від кісток. Виходить легше, коли рибка не до кінця разморожена.
3. У хвоста і голови хребет підламую і виймаю разом з нутрощами. Тепер поливаю лимонним соком, солю, перчу.
4. Жарю гриби з цибулею. Рибку викладаю на 2 шари фольги. На рибу викладаю начинку.
5. Багато не кладіть, а то ви не загорнете. Хвостик піднімаю, щоб менше соку витекло в фольгу і більше залишилося в рибі.
6. У розігріту духовку хвилин на 20. Якщо дуже велика тушка – на 30. Моя була грам 400-500. За бажанням можна додати зелені і сиру.
7. Холодна смачніше, так що волю в кулак, а рибу в холодильник …
Смачного!