У списку святкових страв завжди присутня м’ясна нарізка. На широкій тарілці красуються тонко нарізані шматочки шинки, ковбаски і апетитне сало. Що може бути краще такої закуски?
Пропонуємо доповнити святкову нарізку одним вельми цікавим блюдом домашнього приготування – курячим рулетом в пляшці. Він сподобається любителям сальтисону або холодцю не тільки смаком, але і апетитним виглядом. Доповнити його можна всім, що припаде до смаку, наприклад зеленим горошком, кукурудзою, улюбленими спеціями.
Складові:
- Курка 1 шт.
- Грецькі горіхи 100 г
- Желатин 30 г
- Вода 450 мл
- Часник 2 зуб.
- Сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) за смаком
- Карі за смаком
Приготування:
1. Обробити курку і покласти шматочки на сковороду без олії. Влийте 250 мл води і тушкуйте м’ясо на повільному вогні протягом 10 хвилин, потім додайте сіль і спеції, продовжуйте тушкувати під закритою кришкою ще 25 хвилин.
2. В цей час залийте желатин гарячою водою яка залишилася (але не киплячою) і дайте йому повністю розчинитися.
3. Дістаньте курку і відокремте м’ясо від кістки. Змішайте його з бульйоном, в якому тушкувалися шматочки і желатином, додайте дрібно нарізані волоські горіхи і часник. Дайте трохи охолонути.
4. У пластикової пляшки зріжте верх, залийте суміш і відправте в холодильник до застигання.
5. Акуратно розріжте пляшку з боку за допомогою гострого канцелярського ножа і дістаньте готовий рулет.
Важливо, щоб суміш заливалася в ємність теплою, а не гарячою, щоб пляшка не розплавилася. Цікавий спосіб, чи не так? Обов’язково розкажіть про нього друзям!