Пора сказати «НІ» «Мімозі» – 4 чудових салати з рибою

Смачне поєднання білої риби з авокадо, сардин зі свіжими овочами, тунця з квасолею і смаженої форелі з картоплею і редискою … Ці салати можуть бути і закускою, і повноцінним обідом або вечерею – в будь-якому випадку вони точно урізноманітнюють звичний раціон.

Рибний салат з авокадо

складові

  • 300 г філе білої морської риби;
  • 150 мл 20-процентних вершків;
  • 50 г тертого пармезану або іншого твердого сиру;
  • сіль і мелений чорний перець – за смаком.
  • невеликий пучок кропу і петрушки;
  • 1 авокадо;
  • 2 столові ложки лимонного соку.

приготування

Розріжте філе уздовж на великі смужки. Покладіть його в киплячу підсолену воду і варіть на невеликому вогні 7 хвилин. Готову рибу вийміть з каструлі шумівкою, викладіть на тарілку і остудіть.

Поки риба вариться, приготуйте соус. Доведіть до кипіння вершки, додайте тертий пармезан і продовжуйте варити близько 4 хвилин на повільному вогні, постійно помішуючи. Додайте дрібно посічену зелень, сіль і перець і зніміть соус з вогню.

У салатницю викладіть рибу і тонкі скибочки очищеного авокадо, попередньо скропивши лимонним соком. Полийте їх остиглим соусом і прикрасьте гілочкою петрушки.

Грецький салат з сардинами

складові

Для салату:

  • 3 середніх помідора;
  • 1 великий огірок;
  • 1 маленька червона цибулина;
  • 100 г сиру фета;
  • 200-250 г вареного нуту;
  • 8-10 нарізаних оливок;
  • 8-12 консервованих сардин.

Для заправки:

  • 3 столові ложки лимонного соку;
  • 2 столові ложки оливкової олії;
  • 1 подрібнений зубчик часнику;
  • 2 чайні ложки сушеного орегано;
  • ½ чайної ложки свіжомеленого перцю.

приготування

Помідори і огірки наріжте грубо, а цибулю – невеликими кубиками. Додайте до овочів дрібно нарізаний сир фета, нут і оливки. В окремій мисці збийте всі інгредієнти для заправки до однорідності, додайте в салат і перемішайте.

Розділіть салат на чотири порції і прикрасьте кожну 2-3 сардинами.

Салат з тунцем і білою квасолею

складові

  • 1 банка консервованого тунця (160-185 г);
  • 1 банка білої консервованої квасолі (400-420 г);
  • 10 помідорів чері;
  • 4 пера зеленої цибулі;
  • 2 столові ложки оливкової олії;
  • 2 столові ложки лимонного соку;
  • ¼ чайної ложки солі;
  • мелений чорний перець – за смаком.

приготування

Злийте рідину з консервів. Рибу подрібніть виделкою, помідори наріжте четвертинками, цибулю дрібно порубати. Змішайте ці та всі  інгредієнти в мисці – і салат готовий. Його можна подавати як самостійне блюдо або використовувати для приготування бутербродів і сендвічів.

Картопляний салат з фореллю

складові

Для салату:

  • 450 г дрібної картоплі;
  • 300 г філе форелі;
  • 1 столова ложка оливкової олії;
  • 50-100 г суміші шпинату і руколи;
  • 1 авокадо;
  • 2 середні редиски.

Для заправки:

  • ⅔ склянки сметани;
  • ¼ склянки рубаної свіжої м’яти;
  • 3 столові ложки оливкової олії;
  • 2 столові ложки хрону;
  • 2 столові ложки лимонного соку.

приготування

Відваріть картоплю в мундирі, злийте воду і дайте охолонути. Форель обсмажте на оливковій олії і теж залиште охолоджуватися. Остиглу картоплю очистіть від шкірки і наріжте середніми скибочками. Змішайте її з зеленню і шматочками авокадо і редискою.

В окремому посуді змішайте всі інгредієнти для заправки. Розкладіть салат по тарілках, зверху викладіть тонко нарізану рибу і щедро полийте блюдо соусом.

Поділись


Новини партнерів