СКЛАДОВІ:
- Курка (кролик, індичка) – 1 штука
- 1 невелика морквина (або чверть червоного болгарського солодкого перцю)
- Гливи або печериці трошки (для дітей від 7 років)
- Трохи рослинної олії для змащення сковороди
- 50-100 мл. води для тушкування
- Сіль за смаком
Для соусу:
- 0.5 скл. теплого молока
- 2 ч.л муки
- 0.5 скл. сметани
- можна трохи підсолити
Приготування:
- Обробити курку на шматки, звільнивши від шкіри і зайвого жиру. Можна взяти просто філе, розрізавши на невеликі шматочки.
- Почистити сиру моркву і порізати тоненько соломкою або маленькими кубиками.
- На розігріту сковорідку або каструлю налити трохи олії і викласти шматки курки, посипавши зверху порізаною морквою.
- Налити трохи окропу (50-100 мл). Накрити кришкою і тушкувати курку до побіління хвилин 10.
- Помити і дрібненько порізати гливи (якщо ви будете готувати з ними). Викласти зверху на курку і продовжувати тушкувати під кришкою хвилин 20 до готовності курки. Можна відразу зверху курку посолити.
Приготуємо соус:
- В 0.5 скл теплого молока розвести 2 ч.л муки.
- Добре розмішати виделкою, щоб не було грудочок.
- Додати 0.5 скл сметани. Перемішати.
- Вилити в готову курку по всій поверхні соус.
- Перемішати і тушкувати під кришкою хвилин 5-10. Якщо соус вийшов густий, то зверху долити трохи молока, сковорідку струсити.
- Викласти готову курочку на тарілку з рисом (у мене з пюре), поливши зверху соусом.
Смачного!