Якщо ми вже вміємо пекти млинці з печінки, то приготувати на їх основі рулети з начинкою – простіше простого. Ми просто робимо начинку і загортаємо її в млинці. А в якості холодної закуски такі млинці з печінки з різними начинками можна приготувати і на святковий стіл.
Що нам знадобиться:
для млинців:
- 300-400 г печінки
- 2-3 яйця
- 1 стакан молока
- півсклянки-стакан борошна
- сіль
- олія
начинка-1:
- 200-250 г печериць
- 1-2 цибулини
- 100-150 г корейської моркви
- сіль і перець
начинка-2:
- плавлений сир
- 2-3 зубчики часнику
- майонез
начинка-3:
- 3-5 варених яєць
- пучок зеленої цибулі
- майонез
- сіль
начинка-4:
- 2-3 моркви
- пучок зелені
- майонез
- сіль
Спосіб приготування печінкових рулетів
1. Начинки для млинців з печінки можуть бути і іншими, варто просто оглянути свій холодильник. Причому, зауважте, всі вони готуються швидко.
2. Як і самі млинці з печінки. Печінка для них може бути будь-якою. На наш погляд, найсмачніше – суміш телячої печінки і печінки курячої. Головне – промити її і вирізати все зайве. Після чого ми кришимо її на шматочки і подрібнюємо в м’ясорубці або ручним блендером до рідкого.
3. У велику миску з печінкою наливаємо молоко, розбиваємо яйця, солимо і, розмішуючи, підсипає борошно. Консистенція тіста для млинців з печінки повинна бути трохи густіша, ніж для звичайних млинців. В самому кінці замішування підливаємо в тісто пару ст. ложок олії.
4. Смажимо млинці з печінки, як звичайні. Багато тіста не наливаємо – млинці повинні бути досить тонкими.
5. Коли останній млинець готовий, інші вже теплі, як раз такі, які легко згорнути. Нам залишається покласти начинку, згорнути з печінкових млинців рулети … і або відразу з’їсти їх всією сім’єю, або покласти в холодильник, а потім нарізати і подати як холодну закуску.
6. До речі, і корисніше, і красивіше, розклавши начинку на млинці, додати до неї лист зеленого салату. А, розклавши шматочки печінкового рулету на блюді, прикрасити їх зеленню і майонезом.
7. Для начинки-1 з печерицями: гриби обсмажуємо разом з цибулею 5-7 хвилин, змішуємо з корейською морквою і начиняє млинці.
8. Для начинки-4 моркву натираємо крупно, обсмажуємо на олії або вершковому маслі, змішуємо з нарізаною зеленню і майонезом.