Смачні котлети можна готувати не тільки з яловичини, свинини, телятини або курки, для цього чудово підійдуть такі гриби, як опеньки. Не вірите? Тоді приступайте до приготування …
Інгредієнти:
1 кілограм опеньків;
2 відварені картоплини;
20 грамів молока;
1 склянка борошна;
2 яйця;
сіль;
чорний перець;
100 грамів панірувальних сухарів.
Відваріть опеньки в підсоленій воді, дайте їм трохи охолонути і перекрутіть на м’ясорубці. Відваріть картоплю, влийте молоко і зробіть пюре. Додайте до подрібнених опеньок яйце, картопляне пюре, борошно, сіль і чорний перець (за смаком). Замісіть тісто.
Щоб тісто не прилипало і була можливість зробити красиві рівні котлети, змочіть руки водою і приступайте до формування котлет. Промочіть їх в панірувальних сухарях і обсмажте на олії (попередньо добре розігрійте сковорідку).
Подавати до столу котлети з опеньків можна зі сметаною, кетчупом або сирним соусом, вони підійдуть практично до будь-якого гарніру.
Смачного!