Щоб у відповідальний день вийшли паски , потрібно заздалегідь потренуватися ))
Складові:
– Молоко – 0,5 літра
– Сметана – 0,5 літра
– Дріжджі живі – 50г
– Масло вершкове – 2/3 пачки
– Соняшникова олія (для вимішування) – 50мл
– Яйця (2 білки залишити для глазурі) – 7 штук
– Горілка – 50г
– Цукор – 2 склянки
– Сіль – 0,5 ст. л.
– Ванільний цукор – 1-2 п.
– Ізюм – 200г
– Борошно за потребою – 2,5-3 кг
приготування:
1. У злегка теплому молоці розведіть дріжджі, потім додайте цукор, сіль і сметану. Потім – розтоплене вершкове масло. Додайте окремо збиті жовтки і білки (збивати окремо потрібно для пишності випічки). Підсипаючи частинами борошно, замісити тісто, щоб відлипало від рук. У процесі вимішування додайте горілку, ванільний цукор, родзинки. При вимішування руку занурюйте в соняшникову олію, щоб легше було вимішувати.
2. Тісто накрийте рушником і поставте в тепле місце. Під час бродіння тісто потрібно хоч б один раз помісити. Процес вистоювання тіста займає приблизно 4 години. Потім тісто потрібно розкласти по формах (змазаних маргарином) – заповнюючи їх на 1/3. А коли тісто підніметься в формі майже доверху – ставимо в духовку і випікаємо 45 хвилин при температурі 190-200 градусів.
3. Глазур зробіть з 2 охолоджених білків і 1 склянкою цукрової пудри і покрийте верх пасок.
Рецепт розрахований на 10 пасок різних розмірів
Час приготування: 5-6 годин