М’яка, соковита і ніжна курка з ароматними грибами в дуже смачній підливі. У поєднанні з будь-яким гарніром виходить дуже смачне блюдо для повноцінного обіду чи вечері, а подати його можна як в простий буденний день, так і на святковий стіл.
Складові:
- куряче філе 500 грам;
- морква 1 шт .;
- цибуля 1 шт .;
- часник 1-2 зубчики;
- помідори 2-3 шт .;
- печериці 300 грам;
- вершки 300 мл;
- рослинна олія для обсмажування;
- сіль, перець, паприка, прованські трави за смаком;
- зелень для подачі.
приготування:
- Куряче філе нарізати невеликими шматочками, шампіньйони нарізати пластинами.
- Цибулю нарізати півкільцями, часник дрібно нарізати, моркву нарізати соломкою або кружечками.
- На помідорах зробити надрізи, залити окропом, залишити на 40-60 секунд, потім зняти шкірку. М’якоть нарізати кубиками.
- У глибокій сковороді або в казані розігріти олію, додати цибулю і часник і обсмажити до прозорості.
- Додати моркву і обсмажити ще 1-2 хвилини.
- Додати в казан м’якоть помідорів і тушкувати на середньому вогні 2-3 хвилини.
- Додати шматочки курки і нарізані гриби і обсмажувати 8-10 хвилин на середньому вогні з відкритою кришкою.
- Влити в казан вершки, посолити, поперчити, додати спеції, накрити кришкою і тушкувати на середньому вогні 20-25 хвилин.
- При необхідності, додати в каструлю трохи води.
- Подавати, прикрасивши зеленню, з будь-яким гарніром.
Смачного!