7 помилок, яких найчастіше припускаються, готуючи яйця

Яйця – це один з найдоступніших та найпростіших для приготування продуктів. Вони універсальні, дешеві та швидко готуються. Дуже часто вони навіть є першим продуктом, який діти вчаться готувати, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Та при цьому багато людей все ще роблять помилки, готуючи яйця. Ось 7 найпоширеніших помилок, яких припускаються люди, готуючи страви на основі яєць:

Пересмажування. Цієї помилки припускається абсолютна більшість – неправильно розраховують час і перетримують яйця на вогні. Яйця треба смажити лише доти, доки вони не втратять блиск і не перестануть бути рідкими. Після цього потрібно зняти їх з пательні.

Переварювання. Якщо яйця залишатимуться на сильному вогні надто довго, шкаралупа може розтріскатись, а на білку можуть з’явитись сіруваті прожилки. Правильний спосіб варити яйця – це довести воду до кипіння, а потім зменшити вогонь. Якщо ви хочете, щоб жовток залишився рідкуватим, відварюйте яйце протягом 4 хвилин, якщо ж ви хочете круто його зварити – зачекайте 8 хвилин.

Використання неправильного посуду.  Форма посуду має значення. Якщо ви відварюєте яйця, посудина має бути достатньо глибока, щоб яйця повністю занурились у воду. Для яєць пашот потрібно використовувати не дуже глибоку посудину, в якій буде місце для пересування яйця, а омлет краще смажити на невеликій сковорідці, щоб запобігти пересмажуванню страви.

Використання несвіжих яєць. Те, що візуально яйця здаються придатними, не означає, що вони свіжі. Для приготування яєць-пашот потрібно обирати тільки свіжі яйця, тому у супермаркеті звертайте увагу на дату виготовлення. При цьому, надто свіжі яйця теж не варто обирати, вони можуть містити надто багато вологи, яка змушує шкірку прилипати до шкаралупи.

Відсутність помішувань. Якщо ви просто злегка змішаєте яйця та виллєте їх на пательню, ваша бовтанка вийде “гумовою” та пласкою. Щоб отримати ніжну та повітряну текстуру, варто тримати силіконову лопатку напоготові. Як тільки яйця потраплять на пательню, починайте помішувати їх нею по колу. Коли яйця схопляться, вогонь потрібно вимкнути, а пательню накрити кришкою. Дайте їм постояти кілька хвилин.

Смаження на сильному вогні. Найкраща яєчня готується на слабкому вогні. Якщо ви приготуєте її і на великому вогні, у вас вийде цілком їстівна яєчня, але такого повного смаку ви не одержите. На великому вогні страва не приготується швидше, але може стати сухою і навіть згоріти.

Додавання приправ до готових яєць. Якщо не додати сіль до яєць вчасно, вони втратять вологу в процесі приготування, що вплине на їхню текстуру. Якщо ж ви додасте сіль до збитих яєць перед тим, як вилити їх на пательню, вона не дозволить білку стати занадто щільним і зробить страву дуже ніжною.

Поділись


Новини партнерів