Робота в офісному режимі, зазвичай, негативно позначається на вашому раціоні – ви часто харчуєтесь фаст-фудом, солодощами і пропускаєте прийомі їжі. А це в свою чергу призводить до зайвих кілограмів.
Для того, щоб бути у відмінній формі – не потрібно харчуватись лише одними салатами і бути постійно голодним. До того ж, відчуття голоду точно не допоможе вам сконцентруватись на роботі.
Правило перше в харчуванні в офісі: не тримайте їжу на видному місці. Зберігайте обід в холодильнику, а перекуси – не на видному місці, наприклад, в шухляді поруч. Адже лише вигляд їжі буде пробуджувати бажання поїсти, навіть якщо ви не голодні.
Правило друге – завжди тримайте біля себе стакан або пляшку з простою водою. Ви й не помітите, як вип’єте добову норму води.
Правило третє – носіть їжу з дому. Це вбереже вас від спонтанних походів за шкідливим фаст-фудом. Розділіть свій обід так, щоб ви їли двічі на день, а також влаштовували собі один перекус.
Завжди носіть обід на роботу
Раціон людини, робота якого не передбачає інтенсивних фізичних навантажень, повинен складатися з найрізноманітніших продуктів, переважно рослинного (а не тваринного) походження, а також кисломолочних продуктів з низьким відсотком жирності. Це можуть бути сирі фрукти і овочі, нежирний сир, відварене м’ясо і риба, бобові та рис.
Крім того, дієтологи рекомендують усім дуже зайнятим людям, пити зелений чай. Зелений чай по праву називають незамінним супутником офісних працівників, адже він не тільки є невичерпним джерелом бадьорості та енергії, а й у своєму складі не містить абсолютно ніяких калорій.