Лікар розповіла, чому не можна пити чай одразу після їжі

Для більшості наших співвітчизників вважається нормою закінчити будь-яку денну чи вечірню трапезу приємним чаюванням із чимось солоденьким. Тільки ось багато лікарів вважають цю традицію абсолютно неправильною.

Фахівець із харчування Маргарита Львова попередила, чим організму можуть загрожувати такі чаювання. За словами експерта, чай, випитий безпосередньо після основного прийому їжі, заважає успішному засвоєнню з їжі заліза та магнію. Суворих протипоказань щодо їхнього вживання Львова не озвучила, проте порекомендувала все ж таки робити невелику паузу між трапезою та чаюванням.

“Якщо хочете попити чай, то після їжі має пройти як мінімум 40 хвилин. Все залежить від загального стану здоров’я людини, якості, кількості та часу вживання чаю”, – дала порада Маргарита.

Експерт з харчування також уточнила, що важливе значення має кількість і якість чаю, що вживається. Наприклад, напій, заварений із пакетиків, Львова взагалі назвала абсолютно марним для нашого організму. Що ж до листового чаю, то його фахівець порадила випивати до 400 мл на день.

“Краще не змішувати його з їжею і відокремлювати основний прийом їжі та чаювання. Протипоказань до нього ні в кого немає. Безпечною дозою можна вважати об’єм до 400 мл на день. Краще в першій половині дня. І якщо у людини немає ниркової недостатності, сечокам’яної хвороби чи підвищеного вмісту сечової кислоти», — повідомила лікар.

Поділись


Новини партнерів