Експерти: високий рівень холестерину сповільнює приплив крові до кишечника

Високий рівень холестерину описує поширену присутність жирових молекул у крові. Часто ці жирові відкладення прилипають до стінок артерій, викликаючи звуження проходів, що порушує кровообіг. Будь-яка артерія в організмі може бути уражена, навіть ті, що ведуть до кишківника.

Атеросклероз, що стосується затвердіння артерій, є кінцевим результатом високого рівня холестерину, з яким погано справляються.

Іноді це звуження артерій впливає на кровопостачання кишечника, селезінки та печінки. Захворювання периферійних артерій кишечника виникає при закупорюванні одної з судин, яка постачає кров’ю кишечник. Якщо це не лікувати, кровотік може зменшитися, а тонкі тканини пошкодитися. Це може призвести до термінових та кривавих дефекацій”, – каже гастроентеролог Олександра Алісова.

Часто пацієнти відчувають гостру потребу в дефекації або відчувають часті та сильні випорожнення.

Також часто зустрічаються такі ознаки:

  • Часте блювання.
  • Абдомінальне падіння артеріального тиску.
  • Високий рівень лейкоцитів.
  • Ацидоз, накопичення водню у крові.

«Якщо артерія, що веде до кишечника, гостро блокується, основним симптомом є сильний і поширений біль у животі».

Потрібна негайна діагностика та невідкладне лікування цього небезпечного для життя стану. Важливо відзначити, що першою частиною тіла, яка витримує закупорку артерій бляшками, є нижня частина спини.

Іншим поширеним місцем ознак закупорки артерій є нижні кінцівки, оскільки ногам потрібно більше кисню через фізичне навантаження. Так як приплив крові до кінцівок зменшується, симптоми кульгавості обов’язково позначаються на ногах при фізичних навантаженнях.

Поділись


Новини партнерів