Експерти назвали 6 продуктів, які підвищать ваш імунітет цієї зими

У зимові місяці ми всі набагато вразливіші для сезонних хвороб, таких як застуда та грип. Є кілька способів захистити себе від них, таких як гарна гігієна та прийом харчових добавок. Дієта також може бути ключовою.

Холодні зимові місяці часто пов’язані зі зростанням випадків застуди, грипу та багатьох інших захворювань, особливо пов’язаних з респіраторними захворюваннями. Правильна дієта може допомогти зміцнити вашу імунну систему та підтримувати рівень енергії протягом дня”, – каже лікар-нутриціолог Ігор Строков.

Тому, у цій статті ми розповімо вам про найкорисніші для імунітету продукти.

Фініки

Взимку менше світлового дня, а це означає, що наш організм потребує додаткової кількості вітаміну D, щоб підтримувати нашу імунну систему та запобігати втомі. Фініки багаті вітаміном D, що робить їх важливим продуктом харчування, що допомагає запобігти захворюванням цієї зими.

Шпинат

Взимку наш імунітет знижується. Додавання шпинату, багатого вітамінами B6 і C, а також магнієм, до вашого зимового раціону покращить захист вашого організму від мікробів, підтримає функції імунної системи та знизить сприйнятливість до хвороб.

Лосось

Лосось багатий на омега-3, важливі поживні речовини, які підтримують здоров’я взимку. Омега-3 допомагає збільшити приплив повітря до легень і, отже, захищає організм від застуди та респіраторних інфекцій.

Броколі

Вітамін С є імуностимулюючою суперживильною речовиною. На відміну від інших вітамінів, організм не може його виробляти, тому додавання до раціону продуктів з високим вмістом вітаміну С є життєво важливим для зміцнення здоров’я взимку.

Солодка картопля

Багата на вітаміни C і D, солодка картопля може дати заряд енергії і допомогти підтримати необхідні процеси в імунній системі.

Імбир

Маючи цілющі властивості, імбир можна використовувати як домашній засіб для полегшення симптомів застуди.

Поділись


Новини партнерів