Готуємо організм до свят: 5 продуктів, що очищають печінку

Незабаром наступлять новорічні канікули. А разом із ними — застілля з майонезними салатами та іншими радощами життя. Рекомендуємо заздалегідь підготувати організм до новорічного «удару» — і у своєму харчуванні зробити акцент на продуктах, корисних для печінки.

Зелений чай

Зелений чай багатий на вітамін P, необхідний для здорового функціонування печінки та відтоку жовчі. Майже вся добова норма цього мікроелементу міститься в одній чашці гарячого напою!

Молоко

Молочні продукти багаті на лецитин і метіонін — важливі амінокислоти, що впливають на обмінні процеси в організмі. Завдяки цим речовинам зменшується відкладення вісцерального жиру на печінці. Саме через нього у людей часто розвиваються серйозні захворювання — на кшталт цукрового діабету та гіпертонії.

Грейпфрут

Цей гіркий цитрус містить ударну дозу глутатіону. Ця речовина сприяє зміцненню імунної системи – і очищенню печінки від токсинів, що накопичилися.

Вівсянка

Ударна доза клітковини, вітамінів та антиоксидантів робить вівсянку ідеальним продуктом для здоров’я печінки. Також вона зменшує всмоктування шкідливих речовин. Головне — вибирати малооброблену крупу, яка потребує тривалішого варіння.

Спеції

А саме — часник та перець чилі. Часник багатий на відомий нам антиоксидант глутатіон. А ось гострий перець містить капсаїцин – активне з’єднання (яке, до речі, відповідає за його гострий смак), що захищає орган від руйнування.

Поділись


Новини партнерів