Дієтолог Світлана Корнєєва розповіла, чим небезпечна розчинна кава. Фахівець зазначила, що вона має вживатися лише в помірній кількості – не більше двох чашок протягом дня. Цей продукт містить шкідливий акриламід, і не можна допускати його проникнення в організм у великій кількості.
«Головний недолік розчинної кави – шкідлива речовина акриламіду, яка утворюється при обсмажуванні зерен. Тому не варто перевищувати дозу цього напою, яка становить пару чашок на день», – сказала дієтолог Корнєєва.
Медик додала, що вживати розчинну каву небезпечно на голодний шлунок – на це негативно реагує слизова оболонка травного органу. Звичка пити її натще може спровокувати різні патології ШКТ, додала Корнєєва.
Фахівець констатувала, що при виготовленні розчинної сировини кавові зерна через обробку втрачають частину корисних властивостей. У той же час у розчинній каві міститься менше кофеїну, ніж у меленій. Лікар вважає, що пити її корисно тим, хто хоче зменшити кількість кофеїну, що споживається, або зменшити свою залежність від нього.