Експерт назвала 6 видів овочів, які допоможуть позбутися зайвого жиру на животі

Зовсім не обов’язково виснажувати себе тренуваннями та дієтами, морити голодом. Результату можна досягти, якщо змінити свої харчові звички та додати до раціону деякі продукти.

Живіт, боки та стегна – найпроблемніші зони у більшості жінок. Саме там найчастіше накопичується зайвий жир, на боках з’являються «вушка», яких не так легко позбутися. Якщо ви вирішили зайнятися своєю фігурою, запам’ятайте: схуднення – це плавний процес, неможливо «за 10 днів скинути 5 кг без шкоди для здоров’я», як обіцяють деякі дієти. Щоб вага не повернулася, потрібно привчати себе до нових харчових звичок і не забувати про фізичну активність — так ви з більшою ймовірністю витрачатимете більше калорій, ніж споживаєте.

За словами дієтологів, ваш вірний союзник у схудненні – овочі. Це зовсім не означає, що ваше меню тепер має складатися лише з них. Достатньо додавати сирі та тушковані овочі до основних страв, як, наприклад, гарнір. А у цій статті ми розповімо, які з них найкраще борються із жиром на животі.

Буряк

Це один із найпопулярніших коренеплодів. Його додають до борщу, різних салатів, м’ясних страв. У буряках дуже багато клітковини, марганцю, заліза, вітамінів А та С, кальцію, фосфору. Він допомагає продовжити відчуття ситості, насичує організм корисними речовинами, які сприятливо впливають метаболізм.

До речі, їсти цей овоч щодня дуже корисно. Одна порція сирого буряка (трохи більше 130 г) містить 3,8 г клітковини (при нормі на день близько 30 г). Клітковина знижує рівень холестерину та надовго блокує голод. Також буряк стимулює рецептори кишечника, завдяки цьому досягається проносний ефект.

Капуста кейл

У цьому листовому зеленому овочі багато поживних речовин: вітамінів А, К, С та В6, а також марганцю, міді та калію. Плюс до всього в капусті містяться білок і клітковина — це те, що потрібно для стрункої фігури.

Капуста кейл також допомагає нашому імунітету та покращує травлення. Чудова здорова звичка – додавати в будь-яку страву дрібно посічені ароматні листочки прянощів та листки салату. Якщо ви не любите кейл, не страшно: замініть її будь-якою іншою капустою. Користь буде не меншою.

Шпинат

Листочки шпинату можна додавати в суп, гарніри, салати, класти на бутерброди або, навіть, готувати з них смузі (разом з бананом та ківі, наприклад). Листова зелень не тільки добре “плавить” зайвий жир. Вона також багата вітамінами групи В, фолієвою кислотою, лютеїном та бета-каротином. Корисні речовини у складі зелені працюють як антиоксиданти. А фолієва кислота разом із вітаміном В знижує кількість гомоцистеїну, відкладення якого з віком послаблюють пам’ять та призводять до хвороби Альцгеймера.

Червоний болгарський перець

Це універсальний овоч з природною насолодою, який чудово підходить для смаження, салатів або гарнірів. Болгарський перець – ідеальний овоч для дієти. Він низькокалорійний, багатий на поживні речовини, а також допомагає продовжити почуття ситості після їжі. Ця комбінація убереже вас від переїдання протягом решти дня. Завдяки вмісту клітковини та капсаїцину червоний болгарський перець також сприяє спалюванню зайвого жиру, – пояснила дієтолог Тріста Бест.

Броколі

Цей овоч люблять далеко не всі і дуже дарма, кажуть дієтологи. Так, наприклад, лише одна порція броколі містить 10% від рекомендованої добової норми споживання клітковини, яка необхідна для ефективного перетравлення їжі та харчування корисних бактерій, що знаходяться в кишківнику.

Крім цього, броколі допомагає:

  • боротися із запаленням в організмі;
  • зміцнити судини;
  • схуднути;
  • відтермінувати старість;
  • зміцнити імунітет;
  • захистити від недоумства.

Морква

Чим корисний цей овоч і як його можна смачно приготувати? – Цей овоч унікальний своєю здатністю зменшувати жир на животі, оскільки він прискорює обмін речовин в організмі, – говорить Тріста Бест.

Тут варто згадати термогенний ефект їжі (TEF) – це кількість калорій, яку їжа змушує організм спалювати під час травлення. Оскільки морква має тверду текстуру, вона має високий TEF, отже, змушує організм посилено працювати. Тож погризти моркву протягом дня — це вірний шлях до стрункості!

Поділись


Новини партнерів