Лікар розповіла про небезпеку вживання гарячих напоїв

На кожному кроці ми чуємо про користь гарячих напоїв, але все не так однозначно, як здається на перший погляд. Лікар-дієтолог Олена Соломатіна заявила, що вони можуть спровокувати розвиток раку.

За словами фахівця, варто з обережністю вживати напої гарячої температури. Вони можуть спричинити онкологічне захворювання стравоходу, травмуючи слизову оболонку.

«Йде постійний опік, запалення, через що порушується програма апоптозу. Її сенс у тому, що клітина має багаторазово поділитися та померти. Якщо програма зламана, клітина може ділитися далі. Їх уже багато, а вони не вмирають. Куди їм подітися? Тільки перерости в пухлину»

Експерт рекомендує пити рідину, температура якої не вища за 40 градусів. Таким чином, за її словами, вдасться убезпечити себе від негативних наслідків.

Поділись


Новини партнерів