Названо п’ять ознак, що вказують на необхідність схуднення

Хропіння та високий артеріальний тиск вказують на необхідність схуднення, вважає лікар-дієтолог Майк Бол. Він назвав п’ять ознак, які свідчать про те, що варто скинути вагу!

«Хоча існує безліч ліків, які можна вживати для лікування високого артеріального тиску, один із найважливіших заходів боротьби з ним — це зниження ваги», — переконаний Бол. На його думку, про важливість схуднення говорять і підвищений холестерин в аналізах, а також переддіабетний стан та діабет. Ще одна ознака – гучне хропіння. Лікар пояснив, що іноді він з’являється через апное — порушення дихання під час сну, що може розвинутись на тлі надмірної ваги.

“Апное може зробити сон неспокійним, що призводить до втоми в денний час, а також підвищує ризик розвитку хронічних захворювань, таких як високий артеріальний тиск та діабет”, – попередив Бол.

Переглянути свій раціон дієтолог порадив людям, які зазнають болю навіть від незначних навантажень. Він пояснив, що надмірна вага збільшує навантаження на кістки та суглоби, і тому виникають неприємні відчуття. «Якщо у вас виник біль, якого раніше не було, обговоріть його з лікарем. Якщо ви вирішите, що причина — зайві кілограми, то варто їх позбутися», — сказав лікар.

Остання ознака – труднощі та задишка при ходьбі. Якщо звичні відстані стало значно важче долати, а підніматися сходами взагалі неможливо, Бол радить зважитися і зрозуміти, чи не набрали ви зайву вагу останнім часом.

Поділись


Новини партнерів