Лікар: молочний шоколад викликає проблеми з нирками

Уролог і хірург Марк Гадзіян попередив, що пристрасть до таких ласощів як молочний шоколад може сприяти появі каменів у нирках.

Лікар Гадзіян повідомив, що виробники молочного шоколаду часто додають до передбаченого складом сухого молока добавку під назвою меламін. За словами медика, багато досліджень показали, що фрагменти меламіну можуть перебувати в камінцях, що витягують з нирок. Фахівець зазначив, що постійне вживання цієї харчової добавки може спровокувати розвиток серйозних проблем із нирками. Про це він розповів у своєму Telegram-каналі.

«Саме по собі вживання шоколаду збільшує рівень жирів у крові та підвищує рівень кальцію та оксалатів у сечі. Надлишок останніх провокує розвиток сечокам’яної хвороби», – поінформував уролог Марк Гадзіян.

Лікар додав, що молочний шоколад також значно шкодить зубній емалі та підвищує ризик карієсу. Інший мінус, пов’язаний із вживанням шоколаду: ці ласощі можуть стати причиною головного болю, проблем зі сном. У ньому міститься кофеїн, що є стимулятором і тригером мігрені, а також фінілетиламін, який здатний викликати звуження судин і, як наслідок, біль голови.

Поділись


Новини партнерів