Експерти перерахували продукти, які розріджують кров

Речовини, що розріджують кров, необхідні для запобігання утворенню тромбів і, як наслідок, закупорювання судин, що може призвести до непоправних наслідків.

Фахівці запевняють, що знизити згортання крові можна за допомогою простих продуктів харчування. Наприклад, добре допомагає в розрідженні крові вітамін Е. Він у надлишку міститься в мигдалі, насінні соняшнику і цільнозернових продуктах.

Хорошими помічниками у профілактиці тромбозу стануть куркума та кориця. Речовини, що містяться в них, прискорюють кровообіг і регулюють роботу травної системи, пише видання Kadinvekadin.

Позитивний вплив на кровоносну систему має кайєнський перець. Він багатий на капсаїцин, який запобігає згортанню крові.

При підвищеному ризику тромбозу рекомендується вживати авокадо, вишню, журавлину, манго, грейпфрут та ананас. Однак не варто з’їдати відразу всі ці продукти, головне – помірність у всьому.

Посилити ефект від кроворозріджувальних препаратів допоможе ромашковий чай. Фахівці радять пити його разом із ліками, які призначив лікар.

Поділись


Новини партнерів