За словами біолога Ірини Мальцевої, вживання м’яти дозволяє відтермінувати старіння та дає інші позитивні ефекти.
Генетик і психолог Ірина Мальцева нагадала в інтерв’ю, що традиція вживати м’яту з їжею чи напоями має дуже глибоке історичне коріння.
Екстракт м’яти здатний покращувати розумові здібності
«Олія м’яти має довгу історію використання – для лікування розладів травлення, полегшення головного болю, напруження, зняття спазмів товстого кишківника», – розповіла Мальцева.
Крім того, зазначила медик, м’ята відрізняється вмістом фітонутрієнтів, що перешкоджають старінню організму, що відтерміновують його. Жування м’яти допомагає втихомирити надмірний апетит. До того ж ароматна рослина покращує захист організму від раку – у ній є лимонен, що діє як антиоксидант. Також ця речовина позитивно впливає на серцево-судинну систему.