Названо шкідливі властивості чорного хліба: чим його замінити

Хліб — один із основних продуктів харчування, який є у раціоні кожної людини. Люди, які стежать за своєю фігурою, вважають за краще вживати чорний хліб, тому що він менш калорійний, хоча все залежить від того, з якого зерна він виготовлений. Але з твердженням, що чорний хліб набагато корисніший за білий, дієтолог Майкл Мослі не зовсім згоден.

Фахівець розповів, що багато хто вважає, що чорний хліб абсолютно не небезпечний для людей, які страждають на цукровий діабет, тому що він уповільнює зростання рівня глюкози в крові. Але, за словами дієтолога, сучасні виробники йдуть на обман, додаючи в хліб різні барвники та шкідливі хімічні добавки, які підсилюють смак і при цьому загрожують підвищенням цукру в організмі.

Крім цього, чорний хліб не рекомендується вживати людям, у яких підвищена кислотність шлунка, виразка та інші захворювання, тому що він може спричинити печію, метеоризм, тяжкість, а все через дріжджі, що входять до його складу. Дієтолог Майкл Мослі каже, що гарною альтернативою чорному хлібу можуть стати цілісні злаки. Він рекомендує додати до свого раціону кіноа, гречку, ячмінь, булгур — у цих продуктах багато складних вуглеводів, які перешкоджають різким стрибкам глюкози в крові.

Джерело

Поділись


Новини партнерів