Три ранкові симптоми, які можуть вказувати на проблеми зі щитовидкою

Одна з найпоширеніших хвороб щитоподібної залози – гіпотиреоз. Це захворювання може довго залишатись непоміченим, маскуючись під інші патології.

Якщо гіпотиреоз не лікувати, це може призвести до розвитку серцево-судинних захворювань, йдеться у дослідженні, опублікованому у Express. Є три ранкові симптоми, при появі яких слід звернутися до лікаря.

Постійна втома, навіть одразу після пробудження. Людина буквально не може встати.
Біль, судоми чи ломота у м’язах без фізичних навантажень напередодні. Озноб, навіть якщо у приміщенні тепло.

Інші симптоми хвороби:

  • Апатія, млявість, напади лінощів;
  • Сонливість, особливо у денний час;
  • Знижена реакція;
  • Зниження імунітету та часті застудні захворювання;
  • Погіршення пам’яті, проблеми із засвоєнням нової інформації.

— Хворі люди змерзнуть у будь-яку погоду, рухи стають сповільненими, обличчя набуває синюватого відтінку, шкіра стає сухою. Ще один симптом гіпотиреозу – ламкість і сильне випадання волосся. Запущений гіпотиреоз негативно впливає на зовнішність: обличчя стає набряклим, набрякають повіки, куточки рота опускаються вниз, – йдеться у дослідженні.

Гіпотиреоз проявляється зниженням функцій щитовидної залози та різким зменшенням кількості гормонів, які вона виробляє. Хвороба протікає і натомість спостерігається уповільнення всіх процесів у організмі. Саме тому людина відчуває слабкість, сонливість.

Як ще можна запідозрити гіпотеріоз

— Вимірюйте температуру тіла звичним для вас способом щоранку протягом 10 днів. Нормальним вважається показник 36,5 – 36,8 градусів. Якщо виміряна вранці температура нижче 36,5 градусів, це може вказувати на гіпотиреоз, — наголошується у дослідженні.

Які бувають набряки при гіпотеріозі:

У цьому випадку набряк може спостерігатися не лише у звичних зонах (ноги, повіки, кисті рук), а й на нестандартних ділянках. Може набрякати горло і язик, через що змінюється голос. Може набрякати вухо, і тоді можливий розвиток отиту.

Поділись


Новини партнерів