Лікарі пояснили, чому пити воду вранці – не завжди корисно для здоров’я

Прийнято вважати, що вода, випита відразу після пробудження, позитивно впливає на організм. Вона стимулює кровообіг, підтримує баланс лімфатичної системи, є чудовою профілактикою для захворювань нирок, шлунка тощо. Більше того, на думку лікарів, пити воду в достатній кількості справді важливо, але робити це потрібно з розумом. Наприклад, людям із гіпертонією, схильністю до сильних набряків та сечокам’яною хворобою від такої звички краще відмовитися.

Сьогодні можна зустріти безліч порад стосовно того, яку воду краще пити для здоров’я: гарячу чи холодну. У першому випадку вона нібито допомагає вирішити проблеми із жовчним міхуром та покращити травлення. А в другому – бореться з підвищеним тиском, виводить каміння з нирок, стимулює імунітет та очищує організм від шлаків. Але медики наголошують, що майже всі ефекти холодної та гарячої води вигадані. Холодну воду (або іншу рідину) доцільно пити лише за одного стану – якщо у вас стався тепловий удар. А гаряча вода допомагає лише при переохолодженні організму. Інших показань на лікування водою немає.

Є і явний негативний ефект від експериментів з температурою води, що вживається натще. Чим сильніше відрізняється температура води від температури тіла, тим більше вона подразнює шлунок, що порушує його моторику і погано позначається на загальному самопочутті, попереджають гастроентерологи. Тобто найбільш корисною для організму є вода кімнатної температури.

Поділись


Новини партнерів