Експерти попередили про небезпеку пиття напоїв через соломинку

Видання The Washington Post опублікувало попередження фахівців про небезпеку звички пити напої через соломинку. Зокрема, один з мінусів такого пиття полягає в тому, що рідина вживається в більшій кількості – таким чином, більше вживається цукру, барвників, алкоголю та інших небажаних компонентів, що міститься в ній. Також це збільшує кількість випитих “рідких” калорій, що сприяють появі зайвого жировідкладення та ваги.

Крім того, подібний метод, попри існуюче твердження, не захищає від карієсу. У цьому плані єдиним способом врятувати зуби є пиття напоїв, які не містять цукор.

«Цукор із газованих напоїв чи кислоти з вина та кави також накопичується на ваших зубах, навіть якщо ви п’єте через соломинку», – попередили експерти.

Ще одна небезпека вживання напоїв через соломинку – підвищений ризик утворення зморшок, що особливо швидко з’являються навколо губ. Крім цього, люди, які постійно використовують соломинку, непомітно для себе поглинають багато повітря, тобто піддаються аерофагії. Фахівці заявили, що надмірна кількість повітря загрожує появою проблем у роботі шлунково-кишкового тракту.

Поділись


Новини партнерів