Лікар розповіла, кому корисно їсти хурму

В осінньо-зимовий період року хурма користується особливою популярністю у покупців. Про корисні властивості фрукта розповіла лікар-гастроентеролог-дієтолог Нурія Діанова.

За словами медика, хурма містить велику кількість клітковини та мікроелементів, які сприятливо впливають на організм.

У хурмі відзначається велика кількість лужних валентностей – переважання солей калію над іншими. Калій позитивно впливає на роботу серцево-судинної системи, – зауважила Діанова.

Також вона пояснила, що хурма корисна при затримці рідини в організмі та патології нирок.

Фрукт має сечогінний ефект, тому відзначається його позитивна дія при подібних захворюваннях, – уклала співрозмовниця Діанова.

Крім іншого, дієтолог поділилася тим, що в хурмі міститься велика кількість вітаміну C і каротину, які позитивно впливають на імунну систему і зір.

Поділись


Новини партнерів