Лікар розповів, що нестача одного продукту може бути причиною загустіння крові

Густа кров підвищує ризики небезпечних серцево-судинних станів, і в тому, що вона густіє, винна нестача білка, заявив професор, академік Михайло Кутушов.

Він розповів, що незбалансоване харчування сприяє виникненню проблеми зі згущенням крові, через яке людина страждає варикозом, тромбофлебітом, стенокардією, інфарктом. Зокрема, можливою причиною густої крові вчений вважає “нестачу одного продукту”.

“Кров густіє, якщо в раціоні в першу чергу не вистачає білка”, – зазначив Михайло Кутушов.

Академік констатував, що продукт, що містить білок, потрібно вживати з кожним прийомом їжі – наприклад, їсти індичку, курку, рибу, яйця, сир.

Крім того, уникнути появи густої крові допомагає звичка випивати склянку теплої води одразу після пробудження.

«Вживана рідина кімнатної температури допомагає зробити кров рідшою, сприяє зниженню концентрації токсинів», – постулював учений.

Поділись


Новини партнерів