Кардіолог пояснила, чому не варто терпіти біль у грудях

Багато людей, які відчувають біль у грудях, не поспішають звертатися до лікарів, і така поведінка може виявитися смертельно небезпечною, попередила кардіолог Ольга Апаріна.

В інтерв’ю лікар повідомила, що в більшості випадків інфаркту постраждалі відчувають гострий і пекучий біль в грудях. Больові відчуття тривають щонайменше 20 хвилин, причому не зникають після того, як людина приймає нітрогліцерин. Кардіолог Апаріна зазначила, що якщо при початкових симптомах викликати пацієнту швидку допомогу, це значно підвищує шанси врятувати йому життя.

“Вчасно проведена терапія дозволяє знизити ризик виникнення повторних інфарктів та розвитку серцевої недостатності”, – сказала медик.

У той же час, звернула увагу Апаріна, багато людей вважають за краще терпіти біль, але не звертатися до фахівців. За таких обставин зростає ризик критичних станів, смерті. Якщо інфаркт виявився не надто значним, був перенесений «на ногах» і людина не отримала лікування, це може призвести до утворення в міокарді рубця, виникнення серцевої недостатності, аритмії.

«Якщо біль слабкий, це не означає, що інфаркт «маленький». Часто такий інфаркт трапляється у людей із супутніми хворобами серця, цукровим діабетом, а також у тих, хто постійно приймає знеболювальні, снодійні чи заспокійливі препарати», – додала кардіолог.

Поділись


Новини партнерів