Ендокринолог розповіла, кому категорично не можна їсти кукурудзу

Ендокринолог Олена Євдокимова повідомила, що кукурудза виключається із раціону при загостреннях хвороб ШКТ. Продукт насичений грубою клітковиною, яка дратує слизову оболонку, і в цьому випадку її вживання лише спровокує ще більш тяжкі симптоми. Євдокимова підкреслила, що їсти кукурудзау протипоказано людям із проблемами жовчного міхура, нездоровою печінкою.

“Кукурудза провокує скорочення жовчного міхура”, – попередила лікар.

Крім того, вживати її не потрібно, коли людині діагностований діабет.

“Кукурудза абсолютно протипоказана пацієнтам з діабетом будь-яких типів, оскільки вона дуже швидко підвищує рівень глюкози в крові”, – пояснила Олена Євдокимова.

Фахівець наголосила на тому, що особливо небезпечною в цьому плані може бути консервована кукурудза. У ній нерідко міститься надто висока концентрація вуглеводів через додавання консервантів (яким зокрема може бути цукор). Враховуючи цю обставину, продукт краще не вживати тим, хто прагне схуднути, або має надмірну вагу. Лікар нагадала, що велика кількість вуглеводів у щоденному раціоні харчування сприяє збільшенню маси тіла, жировідкладенню у проблемних зонах.

Поділись


Новини партнерів