Дієтолог розповіла скільки яєць можна їсти в день

Якщо людина не має проблем із підвищеним холестерином, за день вона може дозволити собі з’їсти два яйця і навіть більше, повідомила дієтолог Катерина Івахненко.

Лікар розповіла, в якій кількості можна вживати яйця – продукт недорогий, доступний і багато в чому дуже корисний, що має високу поживну цінність. Фахівець зауважила, що яєчний жовток є джерелом великої кількості білка та вітамінів, тоді як яєчний білок у всьому світі визнаний дієтичним продуктом, його вживання ефективне у плані схуднення та підтримання здорової ваги.

У той же час, підкреслила Івахненко, жовтки яєць містять багато холестерину, тому їх вживання має на увазі певні обмеження – особливо, якщо є судинні та серцеві проблеми, інші хронічні порушення в організмі.

Дієтолог назвала граничну кількість яєць, допустиму у добовому раціоні харчування.

«Вживати яйця здоровій людині, яка не має підвищеного холестерину, рекомендується не більше 2-3 штук на день, а тим, у кого підвищений холестерин або є проблеми з ШКТ – не більше одного яйця 2-3 рази на тиждень», – уточнила Івахненко.

Експерт доповнила рекомендацію: якщо людина вживає яйця без жовтків, то може дозволити собі з’їсти за день більше білків, ніж два. Водночас фахівець наголосила: для здоров’я дуже важливо, щоб харчування було різноманітним, тому джерелом білка в раціоні мають бути не лише яйця, а й молочні, рослинні продукти, дієтичні види м’яса, гриби.

Поділись


Новини партнерів