Вчені: вживання цих трьох видів чаю допомагає уповільнювати старіння

Вчені заявили, що вживання трьох чаїв – чаю ройбуш, каркаде та мате – допомагає уповільнювати старіння за рахунок зменшення окислювального стресу. Саме активно прогресуючий окислювальний стрес, що викликається дією вільних радикалів, що ушкоджують клітини, пов’язаний зі старінням організму і розвитком вікових захворювань, констатують науковці.

“Старіння характеризується зниженням фізіологічних можливостей, а окислювальний стрес є відмінною рисою старіння та вікових розладів”, – цитує дослідників Foods.

Старіння, як відомо, є природним та неминучим процесом. Але в деяких людей організм старіє швидше через масове ушкодження клітин вільними радикалами. Результатом такого пошкодження стає окислення, що перешкоджає відновленню клітин. До цього додаються негативні чинники способу життя, такі як куріння, надмірна вага та нездорове харчування, що лише підганяє процес старіння.

Журнал Foods повідомляє, що за останні кілька років були отримані дослідницькі дані про те, що пом’якшення окислювального стресу може перешкоджати віковій деградації організму, гальмувати його старіння. Подібне пом’якшення забезпечують названі вище три чаї.

Чай ройбуш виробляється з листя, що росте в Південній Африці, і також відомий як червоний чай.

Каркаде – це чай із квітів гібіскусу.

Чай мате готують із рослини мате, родича падуба, і найчастіше його вживають у Південній Америці.

«Трав’яні чаї каркаде, ройбуш та мате є важливими джерелами антиоксидантів, здатних запобігти деяким стресам, пов’язаним з окисленням», – розповіли експерти.

Зокрема, з їх використанням асоціюються такі ефекти:

  • Підтримується здоров’я серця.
  • Знижується рівень холестерину.
  • Забезпечується імунний баланс.
  • Поліпшується контроль рівня глюкози у крові.
  • Зміцнюються кістки.
  • Підтримується когнітивна функція.
  • Скорочується вираженість запалення.

Все це сприяє підтримці організму в стані, властивому молодим рокам життя.

Поділись


Новини партнерів