Токсиколог назвав корисний для печінки та нирок напій

Токсиколог Михайло Кутушов: вода з лимоном є одним із найкорисніших для печінки напоїв, що активізують її очищення від токсичних компонентів.

Професор розповів, що сам починає свій день із вживання води, до якої додає лимон. Вчений зазначив, що готувати такий напій потрібно безпосередньо перед вживанням, а не наперед. Свіжа вода з лимонним соком є корисною для очищення печінки, додав Кутушов.

«Лимонна вода сприяє очищенню печінки та нирок, а також виведенню токсинів з організму. Якщо ви страждаєте від болю в нирках, цей напій не для вас, оскільки лимонна кислота має сильний сечогінний ефект», – поінформував лікар.

Експерт зазначив, що додавати лимонний сік у воду потрібно без фанатизму – не більше двох скибочок лимона на склянку рідини. В іншому випадку кислота нашкодить зубній емалі та слизовій оболонці шлунка. Медик попередив, що вживання лимонної води натщесерце може бути протипоказане, якщо є хронічні патології ШКТ.

Якщо протипоказань немає, то вживання такого напою вранці сприятиме профілактиці хвороб серця та судин, а також інших захворювань, включаючи катаракту, подагру та ревматизм, заявив Михайло Кутушов.

Поділись


Новини партнерів