Вчені назвали напій, який може підвищити тиск за лічені хвилини

Незалежно від того, насолоджуєтеся ви чашкою чаю вранці або ж обираєте цей напій пізніше протягом дня, ви можете стежити за кількістю горнят, які ви зрештою випиваєте, оскільки чай може мати побічні ефекти. Що ще гірше, дослідження показують, що улюблений напій може навіть призвести до гострого підвищення артеріального тиску.

“Дослідження пов’язує популярний напій із різким підвищенням артеріального тиску протягом 30 хвилин після випитої чашки. Ці результати стали несподіванкою, оскільки дослідники очікували побачити зниження високого кров’яного тиску після вживання”, – каже лікар-нутриціолог Ігор Строков.

Дослідження включало два випробування, у яких брали участь 20 людей з нормальним тиском та чоловіків та жінок з гіпертонією окремо.

“Хоча чай містить флавоноїди, відомі своїм сприятливим впливом на здоров’я, у ньому також міститься кофеїн. Саме цей інгредієнт викликав значне підвищення кров’яного тиску”.

Однак, коли дослідники виміряли артеріальний тиск учасників через 60 хвилин, показники не містили в собі жодних «значних» ефектів.

Будь-який гострий вплив чаю на артеріальний тиск не призводив до значних змін артеріального амбулаторного тиску при регулярному його вживанні.

Поділись


Новини партнерів