Ендокринолог розповіла про правильний раціон після 40 років

За словами медика, у цьому віці слід вживати більше продуктів, які допомагають протистояти запальним процесам.

Харчуватися різноманітно треба заради здорового мікробіома – це запорука хорошого травлення, а значить і здоров’я шлунково-кишкового тракту і всього організму. Наприклад, бобові — це горох, і квасоля, і сочевиця, маш, нут, боби. Злаки — не лише рис чи гречка, а й просо, сорго, кукурудза, полба, кіноа. Молочні продукти — це насамперед кисломолочні, вони чудово впливають загалом на організм і мікробіом, зокрема, — порадила лікар.

Вона порекомендувала вживати червону рибу, в якій містяться жирні кислоти омега-3, зрілі сири, гриби, грейпфрут, що сприяють зменшенню накопичення продуктів метаболізму, будь-яку зелень, фрукти та квашену капусту як джерело антиоксидантів.

За словами Павлової, до раціону також бажано додати гречку, горіхи з великим вмістом магнію, пророщені злаки та бобові, що ефективно стимулюють процес самоочищення організму. Протизапальною дією володіє куркумін, а вітамін С, що міститься не тільки в цитрусових, але й у броколі, цвітній капусті та кімчі є потужним антиоксидантом, пояснила ендокринолог.

Поділись


Новини партнерів