Лікар: щоденне споживання фруктів та овочів знижує ризик інсульту на 13%

Регулярне вживання великої кількості фруктів та овочів корисне для нашого здоров’я. Вони не тільки багаті на вітаміни та клітковину, але й містять мало калорій. Тим не менше, дослідження знайшли більш переконливу причину для включення їх у свій раціон.

“Нове дослідження показало, що більш висока кількість фруктів та овочів в раціоні пов’язана з нижчою частотою інсультів”, – каже сімейний лікар Тетяна Захарова.

Один із них відомий як ішемічний інсульт, який відбувається, коли кровопостачання зупиняється через тромб, і становить близько 85 відсотків усіх випадків.
Тоді як геморагічний інсульт виникає при розриві ослабленої судини, що забезпечує кров’ю головний мозок.

«Для ішемічного інсульту нижчі ризики спостерігалися при вищому споживанні фруктів та овочів у поєднанні (200 г/день) харчових волокон, молока, йогурта і сиру, тоді як більший ризик спостерігався при вищому споживанні червоного м’яса. Для геморагічного інсульту вищий ризик пов’язаний з вищим споживанням яєць».

Ризик ішемічного інсульту був пропорційний споживанню фруктів і овочів, харчових волокон і молочних продуктів, тоді як ризик геморагічного інсульту був позитивно пов’язаний зі споживанням яєць. Очевидні відмінності в асоціаціях наголошують на важливості вивчення підтипів ішемічного та геморагічного інсульту окремо.

Поділись


Новини партнерів