Лікар назвав найкращу позу для сну, яка запобігає болю в спині та шиї

Перш ніж почати витрачати гроші на гелі та пластирі для полегшення болю в спині, чи замислювалися ви про те, щоб змінити позу для сну?

Багато людей борються з постійним болем в спині, а неприємні відчуття в попереку та шиї складають приголомшливі 30 відсотків консультацій лікарів загальної практики.

Якщо вам набридло починати день із болю в спині, можливо, настав час змінити позу для сну. Хоча вашу поставу часто звинувачують у болі у спині, те, як ви тримаєте її уві сні, також має значення.

“Погана постава уві сні є серйозною причиною болю в спині”, – сказав травматолог Володимир Горохов.

На щастя, лікар поділився «кращою» позицією для сну, яка могла б припинити цей біль у зародку.

«Краща поза для сну, щоб уникнути болю у спині, — лежати на спині. Незважаючи на це, багатьом із нас важко насолоджуватися глибоким сномв такому положенні. Для оптимального вирівнювання хребта покладіть одну подушку під голову чи шию, іншу — під коліна».

Якщо ви віддаєте перевагу іншим позам для сну, не все втрачено. Експерт поділився, що є певні хитрощі, які можуть принести користь вашій спині, не ставлячи під загрозу ваше положення.

Якщо ви віддаєте перевагу спати лежачи на боці, підтримуйте спину відповідно до природного вигину хребта, щоб забезпечити правильне положення хребта. У цьому може допомогти плоска подушка. Витягніть ноги і спробуйте покласти її між ніг.

Ще один трюк, який може допомогти, коли ви спите на боці, це прийняти позу ембріона.

Можливо ви чули, що спати на животі шкідливо для спини але, якщо вам подобається лежати в такому положенні, підкладіть під таз і нижню частину живота подушку, щоб зняти навантаження зі спини. Подушку під шию можна підкладати або ж відмовитись від цього, але ніколи не кладіть її під плечі.

Поділись


Новини партнерів