Фторовану воду визнали безпечною для дітей

Водопровідна вода, що містить фтор, не становить загрози для розвитку дітей. Такого висновку дійшли дослідники з Університету Квінсленду в Австралії.

Нове дослідження показало, що наявність фтору в питній воді є безпечною і не впливає на розвиток дітей. Воно охопило 2682 дитини віком від 5 до 10 років. Усі вони були обстежені через 7-8 років після завершення спостережень. Вчених цікавила різниця між розвитком та функцією мозку дітей, які в ранньому віці вживали фторовану воду та тими, хто цього не робив.

Виявлено, що вживання питної водопровідної води зі фтором не перешкоджає емоційному чи поведінковому розвитку дитини. Не виявлено суттєвої різниці між дітьми, які жили у різних регіонах. Також встановлено, що немає істотних відмінностей у справі розвитку їх вищих функцій мозку.

Доведено, що емоційний та поведінковий розвиток, пам’ять і самоконтроль були такими ж у дітей, які вживали воду з фтором і не вживали її. Зазначимо, що фтор вкрай необхідний дітям для зміцнення різних аспектів їх здоров’я, і ​​особливо зубів. Карієс є найбільш поширеним хронічним дитячим захворюванням у всьому світі, він завдає дітям суттєвого болю, провокує інфекції та викликає втрату зубів.

Поділись


Новини партнерів