Кардіолог: солоні страви звужують кровоносні судини через 30 хвилин після вживання

Прийом їжі, що містить стандартну кількість солі, може суттєво зменшити розширення артерій, що пов’язано зі здоров’ям серцево-судинної системи.

На хвороби серця та системи кровообігу щорічно припадає близько чверті всіх смертей. З них найбільш поширеним типом є ішемічна хвороба серця, яка виникає, коли артерії звужуються через накопичення жирових речовин вздовж їхніх стінок. Якщо не лікувати, це може мати руйнівні наслідки для організму.

Широко визнано, що сіль є одним з головних винуватців високого кров’яного тиску. Це тому, що вона змушує ваше тіло утримувати воду. Занадто багато солі призводить до того, що у вашій крові є зайва вода, що, у свою чергу, чинить додатковий тиск на стінки кровоносних судин.

“Дослідження показало, що сіль також може викликати серйозні проблеми із серцево-судинною системою майже відразу після вживання їжі. Мета полягала в тому, щоб дослідити постпрандіальний (після їжі) вплив харчової солі на функцію ендотелію (тонка мембрана, що вистилає внутрішню частину серця та кровоносних судин)), що вимірюється за допомогою дилатації, опосередкованої потоком (FMD) і периферичних артерій.

Основними симптомами ішемічної хвороби серця є:

  • Біль у грудях (стенокардія).
  • Збійливе дихання.
  • Біль у всьому тілі.
  • Відчуття слабкості.
  • Відчуття нудоти.
Поділись


Новини партнерів