Онколог назвав популярну добавку здатну викликати рак

Прийом біологічно активних добавок може негативно впливати в плані схильності організму до раку, про це повідомив лікар-онколог Андрій Капрін.

Різноманітні добавки або БАДи, що містять вітаміни, мінерали або антиоксиданти, є дуже затребуваними по всьому світу – мільйони людей вживають їх в надії покращити здоров’я або продовжити життя. Але лікар розповів, що корисний ефект від прийому таких добавок є дуже спірним. Принаймні від виникнення раку ці засоби точно не захищають, зазначив Капрін.

«Не отримано жодного доказу того, що вживання біодобавок у будь-якій формі здатне запобігти захворюваності або знизити смертність від злоякісних новоутворень».

Також онколог поінформував про дослідження, які показали, що прийом такої популярної добавки як бета-каротин може робити організм більш схильним до раку.

“У ряді досліджень об’єктивно показано, що частота захворювань, наприклад, раком легень в групах осіб онкологічного ризику, які приймали бета-каротин як добавку до їжі, зростає”, – уточнив Капрін.

Онколог підкреслив, що в умовах нормального харчування, до якого входять овочі, фрукти, зелень, цілісні злаки, молочні та білкові продукти, поліненасичені жирні кислоти, приймати добавки зовсім не потрібно – організм отримує необхідні мікроелементи з їжі.

Поділись


Новини партнерів