Інсульти відбуваються, коли кровопостачання мозку припиняється. Залежно від ступеня тяжкості вони можуть призвести до смерті. Як і при багатьох інших захворюваннях, те, що ви їсте, може відігравати роль у зниженні чи підвищенні ризику захворювання.
Дієти з високим вмістом мінерального калію можуть знизити інсульт.
«Високе споживання калію пов’язане з нижчою частотою ішемічного та геморагічного інсульту та загальною смертністю. Високе споживання калію пов’язане з нижчим ризиком інсульту та ішемічного інсульту, а також смертності від усіх причин у літніх жінок, особливо у тих, хто не має гіпертонії»», – каже лікар-терапевт Ірина Андрєєва.
Андрєєва перерахувала продукти, багаті калієм, щоб знизити ризик смертельного інсульту:
- Курка – 170 грам містить 574 міліграми калію.
- Банан – один містить 330 мг.
- Авокадо – половина містить 360 мг.
- Броколі – 80 г у сирому вигляді містить 317 мг.
- Шпинат – 80 г містить 545 мг.
- Приготований лосось – 154 г містить 634 мг.
- Картопля – 175 г вареного містить 639 мг.
- Склянка знежиреного молока містить 316 мг.
Апельсиновий сік, банани та картопля: названі прості продукти для захисту від гіпертонії
“Згідно з проведеним дослідженням у людей, які споживали найбільше калію, ймовірність серцевого нападу або інсульту була на 13% нижчою, ніж у людей, які споживали менше калію”, – пояснює терапевт.