Лікар назвала добавки, які небезпечно приймати разом з риб’ячим жиром та Омега-3 через ризик кровотечі

Експерт попередив, що прийом певних добавок та вітамінів разом із риб’ячим жиром може мати небезпечні наслідки.

Багато людей регулярно приймають добавки у своєму повсякденному житті. Незалежно від того, чи ви використовуєте їх для лікування симптомів певного стану або як доповнення до своєї дієти, вони можуть допомогти вам залишатися здоровими. Однак, деякі комбінації можуть мати зовсім протилежний ефект.

Риб’ячий жир є популярною добавкою, яку часто приймають у формі капсул, щоб підвищити рівень омега-3. Це може допомогти вашому тілу кількома способами, включаючи підтримку здоров’я серця та зменшення запалення. Риб’ячий жир також є природним антикоагулянтом, тобто запобігає зсіданню крові.

Саме тому може бути ризиковано приймати його з іншими добавками.

Лікар застерігає від прийому його із добавками гінкго білоба.

«Риб’ячий жир – це фантастична добавка, яка ідеально підходить для когнітивних функцій та здоров’я серця, тоді як гінкго білоба також використовується для покращення роботи мозку. Однак вони обидвоє розріджують кров і при сумісному прийомі можуть збільшити ймовірність неконтрольованої кровотечі або неможливості згортання крові. Цього особливо важливо уникати тим, хто приймає ліки для розрідження крові», – каже лікар-терапевт Ірина Андрєєва.

Інші добавки і екстракти, яких слід уникати при прийомі препаратів, що розріджують кров, — це імбир і вітамін Е через їхні властивості, що розріджують кров.

Наявність рідкої крові не тільки робить вас схильними до рясних кровотеч, але й стає причиною для того, щоб легко утворювались синці.

“Звіробій – це популярна добавка, яка використовується для підтримки нервової системи і є природною альтернативою для боротьби з занепокоєнням і депресією”.

Кава – ще одна натуральна добавка, яка допомагає підвищити низький рівень серотоніну та використовується для покращення настрою.

Поділись


Новини партнерів