Лікар: каву небезпечно поєднувати з деякими продуктами

Продукти, в яких багато кальцію, не слід поєднувати з кавою, – попередила лікар-ендокринолог Оксана Михайлова.

Збираючись поснідати і заварюючи вранці кухоль кави, мало хто думає, що з цим напоєм поєднуються далеко не всі продукти.

Але медик констатувала: “Існують ситуації, коли каву небезпечно поєднувати з деякими продуктами”.

Михайлова розповіла, що не слід запивати кавою продукти, що є джерелами кальцію та заліза. Специфічні речовини кави – таніни – мають властивість зв’язувати в травному тракті ці важливі для організму елементи. В результаті через каву може виникати нестача заліза та кальцію.

«Кальцій міститься переважно у молочних продуктах. Якщо ми вживаємо молочні продукти тільки разом із кавою, то їх засвоєння буде знижено і може розвинутись дефіцит», – повідомила Михайлова.

Якщо говорити про здатність кави стимулювати виведення із організму заліза, медик уточнила, що особливо добре напій пов’язує в організмі залізо рослинного походження. Якщо людина вегетаріанець і п’є багато кави, вона ризикує постраждати через нестачу заліза, що веде до розвитку анемії та скорочення еритроцитів, які доставляють органам кисень.

Поділись


Новини партнерів