Вчені: яйця допомагають зменшити вісцеральний жир на животі

Вісцеральний жир – це тип жиру на животі, що ховається глибоко всередині і здатний обволікати життєво важливі органи, включаючи печінку, підшлункову залозу, кишечник. Накопичення вісцерального жиру в області живота є небезпечним для здоров’я процесом, з яким пов’язані багато неблагополучних наслідків, починаючи від серцевих хвороб і закінчуючи діабетом.

Шкідлива їжа є одним із ключових джерел цього прихованого жиру, але хороша новина полягає в тому, що також існують продукти, що допомагають боротися з його накопиченням. Журнал Clinical Nutrition повідомляє: вчені виявили користь курячих яєць у профілактиці ожиріння на животі.

Спостерігаючи за 355 студентами університетів віком від 18 до 30 років, дослідники виявили, що вживання яєць значно знижує жирову масу тіла, індекс маси тіла, а також об’єм талії, інформує видання. Ефект скорочення жирового прошарку на животі був зафіксований, коли люди вживали п’ять яєць на тиждень.

«Починати робочий день із порції білково-жовткового сніданку у вигляді яєчні-бовтанки або варених яєць – це дуже корисна звичка для збереження здорової ваги», – констатували науковці Гарвардської школи громадської охорони здоров’я.

За словами вчених, вживання продуктів, багатих на білок, продовжує відчуття ситості, підвищуючи рівень гормонів ситості та холецистокініна (гормон кишечника, який допомагає травленню та знижує апетит). В результаті людина менше їсть, краще контролює споживання калорій – все це сприяє зменшенню жиру на животі. Білок також може прискорювати метаболізм, що, в свою чергу, інтенсифікує процес втрати жиру.

Одне середнє яйце містить близько 6-7 г білка.

Водночас медики нагадують: середньостатистичній людині, яка навіть веде малорухливий спосіб життя, потрібно від 46 до 56 грамів білка на день. Щоб збільшити його споживання, вони радять включати до раціону грецький йогурт, пісне м’ясо, бобові.

Поділись


Новини партнерів